Правителството анализирало икономическите и другите рискове, свързани с евентуалното прекратяване на дерогацията

...
Правителството анализирало икономическите и другите рискове, свързани с евентуалното прекратяване на дерогацията
Коментари Харесай

Рафинерията на „Лукойл“ е изключително важен обект, който трябва да работи без прекъсване, смята премиерът

Правителството анализирало икономическите и другите опасности, свързани с възможното прекратяване на дерогацията за съветския нефт

За държавното управление е значимо рафинерията в Бургас да работи. Това изясни министър председателят Николай Денков на днешната в Министерския съвет след въпрос на кореспондент на съветската организация ТАСС. Журналистът повдигна тематиката за бъдещата работа на „ Лукойл “ и във връзка дейностите на ръководещите, свързани с прекратяването на концесията на нефтения терминал „ Росенец “.

" По отношение на „ Лукойл “ методът е следният – това е извънредно значим обект, който обезпечава горива ", сподели Николай Денков. " Освен това има голямо икономическо и обществено значение за района . И по тази причина всяко едно деяние би трябвало да се характеризира с внимание за това той да може да работи обикновено . Аз доста ясно отстранявам проблема с пристанище „ Росенец “ и прекратяването на концесията . Това е преход, който може да бъде изработен, има условия в концесионния контракт, които изясняват какво се случва, в случай че той бъде преустановен. И когато бъде взето дефинитивно такова решение, ние ще съблюдаваме контракта ", добави министър-председателят.

По отношение дерогацията, обвързвана с съветския нефт, и прекратяването й държавното управление още веднъж трябвало да изчака, с цел да види какво ще бъде крайното решение на Народното събрание , защото такова сега нямало.

„ Като в това време проучваме икономическите и другите опасности , свързани с прекратяването на дерогацията, без да бъдат деликатно контрактувани преходният интервал от дерогацията към неруски нефт. Включително водим диалози и с управлението на рафинерията , тъй като, отново споделям, за нас е значимо тя да работи без спиране, с цел да може да обезпечи нужните горива в България и в района, освен това на цени, които са подобаващи за популацията “ , сподели още министър председателят Денков.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР